Πάνω από χίλιοι θα είναι οι δρομείς που θα βρεθούν στην εκκίνηση του 2ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνος που διεξάγεται αύριο Κυριακή 5 Απριλίου. Οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα που διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνος, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ).

Η εκκίνηση για όλα τα αγωνίσματα θα δοθεί στις 10 το πρωί από την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο κόσμος φαίνεται ότι «αγκάλιασε» για άλλη μια χρονιά τη διοργάνωση, όπου παράλληλα διεξάγονται αγώνες δρόμου 5 χλμ. & 10 χλμ., καθώς και 1000 μέτρων για παιδιά.

Πόλος έλξης αποτελεί το γεγονός ότι ο αγώνας πραγματοποιείται σε μια ιστορική πόλη και σε μια ιστορική διαδρομή, στο Μαραθώνα και στη διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Άλλωστε το σύνθημά του είναι «Μαραθώνας Αρχή και Τέλος» και η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αποστάσεων θα πραγματοποιηθούν στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνος, γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που θα γίνει αύριο. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει, με διαφορά ώρας, η πιστολιά της εκκίνησης από τους δύο Δημάρχους, της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και Μαραθώνος κ. Ηλία Ψηνάκη.

Ο αγώνας έχει κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και γίνεται σε συνεργασία με το ΕΥ ΖΗΝ και το Ελληνικό Κέντρο Μαστολογίας.

Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Samuel Wanjiru, του πρώτου Κενυάτη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες στο Μαραθώνιο στο Πεκίνο το 2008. Ο Wanjirou σκοτώθηκε σε ηλικία 24 ετών το 2011.

Στη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθεί μια μεγάλη αθλητική προσωπικότητα από την Κένυα, ο Moses Tanui.

Οδηγίες προς τους δρομείς

 

Οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, το αθλητικό τους πακέτο από τις 07:30 μέχρι τις 09:30. Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στο χώρο παραλαβής, ο οποίος θα βρίσκεται στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, κατ’ ελάχιστον 1:30 ώρα νωρίτερα από την ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο. Η γραμματεία θα κλείσει στις 09:30 και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης.

 

Κυκλοφορία

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων προς/από την Εκκίνηση (Λ. Μαραθώνος) θα διακοπεί στις 09:00. Οι δρόμοι επί της Λ. Μαραθώνος θα είναι κλειστοί μέχρι της 13:00 και θα ανοίγουν σταδιακά (και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας).

 

Στάθμευση

 

Οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν σε ανοιχτό χώρο ο οποίος θα βρίσκεται στη λεωφόρο Σουλίου (τελευταία διασταύρωση πριν την εκκίνηση του αγώνα). Λεωφορεία της εταιρείας ΤΣΟΚΑ ΑΕΒΕ. θα βρίσκονται εκεί για να σας μεταφέρουν στην εκκίνηση του αγώνα.

 

Μεταφορά από/προς το Μαραθώνα

 

Η διοργάνωση προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης των δρομέων προς/από την Αφετηρία σε ειδική προνομιακή τιμή (2 ευρώ ανά διαδρομή) με τα ΚΤΕΛ Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές και τα ωράρια στο http://www.ktelattikis.gr/routes.php

      Όλοι τρέχουμε στο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής την Κυριακή 5 Απριλίου!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Log in