Γενικές Πληροφορίες για όλους τους αγωνιζόμενους

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1.       Τον αριθμό σας και τις παραμάνες

2.       Το chip χρονομέτρησης προσαρμοσμένο στο παπούτσι σας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης.  

Οι αθλητές με καλούς χρόνους, θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει η σχετική ένδειξη.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ - WC

Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην Εκκίνηση - Τερματισμό, καθώς και σε σημεία της διαδρομής.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει την παροχή ιατρικής βοήθειας στο χώρο της Εκκίνησης - Τερματισμού και κατά τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου.

Ασθενοφόρα οχήματα θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Επίσης διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, θα βρίσκονται και θα επιτηρούν κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και στο ιατρείο που υπάρχει στον τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:  

Η τήρηση των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων (AIMS) και σε εθνικό επίπεδο, του ΣΕΓΑΣ, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή συμμετοχή όλων των δρομέων.

Επίσης επιβάλλεται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και ιδιαίτερα αυτές του δρομικού κινήματος.

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Τους δρομείς ακολουθεί λεωφορείο της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Εάν κάποιος δρομέας, για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σταθμό τροφοδοσίας ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον  Ημιμαραθώνιο δρόμο θα πρέπει να φορούν το Chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους.

Σε ενδιάμεσα σημεία υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου των συμμετεχόντων αθλητών.

Μετά τον τερματισμό όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να παραδίδουν το Chip στα ειδικά καθοριζόμενα σημεία. Αθλητής ή αθλήτρια που εγκατέλειψε τον αγώνα παραδίδει το Chip στους εντεταλμένους εθελοντές.  

ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι αθλητές εισερχόμενοι στο χώρο του τερματισμού ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από κριτές και εθελοντές και οριοθετείται με κιγκλιδώματα και κώνους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς αμέσως μετά τον τερματισμό πρέπει να προσπαθούν να συνεχίζουν να βαδίζουν. Εάν χρειαστούν ιατρική βοήθεια αυτή θα τους παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, παραδίδουν το Chip χρονομέτρησης και κατευθύνονται προς το χώρο αποκατάστασης όπου τους παρέχονται νερά, μπανάνες, ισοτονικό ποτό και παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο της Εκκίνησης - Τερματισμού, επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν νούμερο (bib) συμμετοχής, καθώς και στα εξουσιοδοτημένα άτομα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Συγγενείς, φίλοι και συνοδοί δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβαση στην περιοχή αυτή γιατί δυσκολεύουν τους δρομείς, καθώς και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής οι οποίες απαιτούνται για ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Για να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σας  να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο, θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα.

Ως Οργανωτική Επιτροπή, είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα σε όσους δεν προετοιμάστηκαν επαρκώς το προηγούμενο διάστημα.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαιτείται να έχουν κάνει ιατρικό check up, ιδιαίτερα καρδιολογικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως , η ευθύνη συμμετοχής βαραίνει αποκλειστικά τον αθλητή. Τα παρακάτω αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων, συμβάλλουν στην απόδοσή σας, στην ευχάριστη και ασφαλή σας συμμετοχή.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς. Ετοιμάστε αποβραδίς τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε γι αυτό. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δεν αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, διότι δεν θέλουν να χάσουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος. Μην ρισκάρετε την υγεία σας.

Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, φορέστε παπούτσια που έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες.

Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τρέξτε χαλαρά, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα που τρέχετε δεν ήταν ικανοποιητικό.

Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αγώνα,  χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί και εθελοντές βρίσκονται στη διαδρομή και θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα.

Αν εγκαταλείψετε, κατευθυνθείτε στον πιο κοντινό σταθμό με ιατρό.

Δώστε προσοχή σε αυτές τις συμβουλές και έχετέ τις σαν οδηγό πριν και κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.  

Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά ρούχα. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε κάτι, αλλά αργά.

 Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού. Μπορείτε να ενυδατώνεστε σταδιακά μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

 

Σας Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οργανωτική Επιτροπή 

Joomla Templates - by Joomlage.com