• 4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα!Με ρεκόρ διαδρομής και συμμετοχών !!
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4oυ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
  • START LISTSSTART LISTS
  • ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΗ ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. "τρέχει" στον Αυθεντικό Ημιμαραθώνιο
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα!

4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα!

Με ρεκόρ διαδρομής και συμμετοχών !!

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017


    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα. Την Κυριακή 23  Απριλίου, ο ηλιόλουστος Μαραθώνας έζησε την ομορφότερη γιορτή του καθώς για 4η φορά δόθηκε εκκίνηση του Αυθεντικού Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα, στο σημείο της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου, με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων του Παγκόσμιου Κλασικού Αθλητισμού αλλά και πολλές διεθνείς συμμετοχές!

Ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου και  ιδρυτικού μέλους του Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα Κυριάκου Λαζαρίδη.

Παράλληλα διεξήχθησαν Αγώνες Δρόμου, 5.000 μ., 3.000 μ. καθώς και Δρόμος 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Ο αγώνας τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού) και με τη συνεργασία των Συλλόγων Α.Π.Σ. Μιλτιάδης και Α.Π.Σ Τελμησσός  Μαραθώνα.

H φετινή πολύ μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, οφείλεται σε τρεις σημαντικούς παράγοντες:

Στη μεγάλη συμμετοχή των δρομέων, στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο καλός καιρός βοήθησε να μαζευτεί περισσότερος κόσμος και αρκετοί φίλοι του αθλήματος της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό.

Στην πολύ σημαντική υποστήριξη και βοήθεια που προσέφεραν οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του 4ου Αυθεντικού  Ημιμαραθωνίου που μας εμπιστεύτηκαν και αναβάθμισαν με την παρουσία τους το θεσμό του Ημιμαραθωνίου, με Μέγα Χορηγό την ΤΟRAY, και Χορηγούς τις Εταιρείες AEGEAN, Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ.Λάτση, Εθνική  Τράπεζα,  LAMDA Development, Hertz, BMW ΣΠΑΝΟΣ A.E., Stoiximan.gr, WIND, ASICS, FIX Ανευ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, Marathon Camping, Ε Καλπακίδης, Σ.Π.Α.Π, Timothy’s Family, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, , HELESI Περιβαλλοντική,  “Μύλοι Πίνδου”,. Ιατρικός Υποστηρικτής του αγώνα ήταν το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Χορηγοί Επικοινωνίας οι Alpha, Transition Sports, Basketaki.com.  

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης διατέθηκαν για Κοινωνικούς φορείς των δύο Υποστηρικτών Κοινωνικής Ευθύνης του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου και του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος».

Τέλος τα συγχαρητήρια και η θετική ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτήν τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Μαραθώνα.

Την εκκίνηση του αγώνα, έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη. Παρών εκεί και ο καλός φίλος του Δημάρχου κ.George Zhang από τη Σαγκάη.  Η εκκίνηση των αγώνων Δρόμου 5.000μ. και 3.000μ δόθηκε κατόπιν διαδοχικά από τη Βουλευτή κ. Άννα Καραμανλή και  τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.ΜΑ. κ. Γεώργιο Νησιώτη.

Στον Αυθεντικό Ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,097 χλμ. θριάμβευσε ο πρωταθλητής  Ελλάδος Ζερβάκης Γιάννης με χρόνο 1:09:04 και μάλιστα με ρεκόρ διαδρομής αγώνα. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Μίνος Γιώργος (1:11:09), ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Καραβίδας Γεώργιος (1:12:41).

Στον Ημιμαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρήγα Σοφία με χρόνο 1:23:45, αφήνοντας πίσω της με πολύ μικρή διαφορά την Γαζέα Μαγδαληνή (1:23:52) , ενώ την τριάδα έκλεισε η Μαυριδοπούλου Ελένη (1:31:04).

Στον Αγώνα Δρόμου 5.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος (16:50), αφήνοντας πίσω του τον Νικολάου Κώστα (17:37) και τον Ντάμκα Ανδρέα (18:31). Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Christoula Agata Ewa  (21:56), με 2η την Λούβι Γεωργία (23:01) και 3η την Μπέλια Ειρήνη (23.56).

Στον Αγώνα Δρόμου 3.000μ., στην γενική κατάταξη πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κaczmarzyk David Κωνσταντίνος, με  δεύτερο τον Κωτακίδη Χαράλαμπο και τρίτο τον Βαρέλη Χρήστο. Στην κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση πήρε η Christoula Agata Ewa  (21:56), με 2η την Λούβι Γεωργία (23:01) και 3η την Μπέλια Ειρήνη (23.56).

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα) και της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Νησιώτης,  τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Χρήστο Παπαχρήστο καθώς και οι 300 εθελοντές της διοργάνωσης κατέβαλαν κάθε δυνατή  προσπάθεια για την υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων. Η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει  όλους τους συνεργαζόμενους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των οποίων προέκυψε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογους διεθνείς αγώνες.

Ραντεβού του χρόνου στον 5ο Αυθεντικό Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα !

 

Διοργάνωση

 


 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 


 


 

 

Iατρικός Υποστηρικτής


 

Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη


 

Χορηγοί Επικοινωνίας

  


 

Υπο την Αιγίδα