Εντυπωσιακή επιτυχία του Ημιμαραθωνίου Δρόμου "Marathon'sHalfmarathon"

Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος του Δήμου Μαραθώνος.

Συνολικά στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και στους παράλληλους αγώνες των 4.000μ. 1.000μ. και 500μ. Special Olympics, πήραν μέρος περισσότεροι από 2.500 δρομείς κάθε ηλικίας, που έγιναν και αυτοί «μέρος της ιστορίας»!

Σύμφωνα με τον επίσημο ηλεκτρονικό χρονομέτρη του αγώνα, στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο των 21.097μ. πήραν εκκίνηση 1.890 δρομείς, με 1.501 από αυτούς να περνούν την γραμμή του τερματισμού. Τα αποτελέσματα εδώ. Ο επίσημος τελικός κατάλογος των αποτελεσμάτων θα δημοσιευτεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας διεξήχθη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, είχε έντονο ανταγωνισμό και τελικός νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Αντώνης Παπαδημητρίου (Άρης Θεσ.) με τον πολύ ικανοποιητικό χρόνο 1ώρ. 15.19. Στις γυναίκες επικράτησε η βετεράνος των μεγάλων αποστάσεων Χάϊντι Διακουμοπούλου με 1ώρ.27.57. Αυτονόητο ότι και οι δύο αυτοί χρόνοι αποτελούν τα πρώτα ρεκόρ αγώνα.

Στα 4.000μ. Fun Run, νικητής στους άνδρες ήταν νεαρός Χρήστος Φλόκας και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου (29η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα) Πόπη Αστροπεκάκη, που αγωνίσθηκε συμβολικά.
Εντυπωσιακό παρόν στον αγώνα έδωσαν και εκατοντάδες λάτρεις του δρομικού κινήματος που ανήκουν σε Συλλόγους Δρομέων Υγείας όλης της Ελλάδας και αγκάλιασαν εξ αρχής με ενθουσιασμό τον αγώνα.
Από ειδική εξέδρα επισήμων στην Αφετηρία, τον αγώνα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημάκος, ο Ειδικός Σύμβουλος και Συντονιστής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών κ. Μάκης Ασημακόπουλος, οι πρέσβεις της Λιθουανίας, της Κροατίας και της Βοσνίας κ.κ. Εϊντίντας, Στάρτσεβιτς και Μπόγιανιτς, 8μελής αντιπροσωπεία από την Ιαπωνία και την Κίνα του Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης εταιρίας TORAY με επικεφαλής τον κ. Χασιμότο, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και ο τ. Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης.
 Με μια λιτή αλλά επιβλητική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, έγινε το βράδυ του Σαββάτου η τελετή έναρξης της διοργάνωσης, με την παρουσία  εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλών ξένων Πρεσβειών, τοπικών στρατιωτικών Αρχών, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, επίσημων Χορηγών του αγώνα, δωρητών του Μουσείου και πλήθους κόσμου. Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής συμμετείχε το κουαρτέτο εγχόρδων «Crescendo» με ερμηνευτές τους Βασίλη Λέκκα,  Άννα Φιλανδριανού και Ορφέα Ζαφειρόπουλο. 
 Η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Μαραθώνος ευχαριστούν για μια ακόμα φορά όλους τους Χορηγούς, καθώς και τους 300 και πλέον εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα που παρά τις όποιες ελάχιστες οργανωτικές παραλήψεις που παρατηρήθηκαν σε αυτόν, κυρίως στην τροφοδοσία των σταθμών διέλευσης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε λάμψη και συμμετοχές αθλητών.
Από την πρώτη διοργάνωσή του ο «Marathon’s Half Marathon», με βασικούς στόχους την προβολή της πόλης του Μαραθώνα και την αγωνιστική δράση υψηλού επιπέδου, έδειξε ότι αποτελεί ήδη την δεύτερη σε μαζικότητα αθλητική δρομική εκδήλωση μετά τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Του χρόνου όλοι μαζί πιστεύουμε και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε και πολύ καλλίτεροι και πολύ περισσότεροι.  

 
 

Joomla Templates - by Joomlage.com