Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου

Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (4 * 5.274,25 μ.)

 

Πληροφορίες:

 • Ημέρα: - -
 • Τόπος:Μαραθώνας
 • Εγγραφή

Ώρα Εκκίνησης: 9:30

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ  

1. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Στη σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (απόστασης 21.097μ.), κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει  απόσταση 5.274,25  μέτρων .

Οι ομάδες δύναται να συγκροτούνται:

 • Από 4 άνδρες - αθλητές για την κατηγορία των ανδρών
 • Από 4 γυναίκες - αθλήτριες για την κατηγορία των γυναικών
 • Από άνδρες και γυναίκες αθλητές / αθλήτριες για την μικτή κατηγορία.
 • Στην μικτή κατηγορία η διάρθρωση κάθε ομάδας δύναται να συγκροτείται: από 1 άνδρα και 3 γυναίκες, από 1 γυναίκα και 3 άνδρες, από 2 άνδρες και 2 γυναίκες.  
 • Στην κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.
 • Σε κάθε ομάδα θα δοθεί bib number διαφορετικού χρωματισμού ως εξής:
 • Το μαύρο νούμερο θα φέρεται από τον πρώτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από την εκκίνηση μέχρι τα πρώτα 5.274,25   μ.
 • Το πράσινο νούμερο από το δεύτερο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 5.274,25 μ. μέχρι τα 10.548.5 μ. 
 • Το μπλε νούμερο από τον τρίτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 10.548.5 μ. μέχρι τα 15.822,75μ. 
 • Το κόκκινο νούμερο από τον τέταρτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 15.822,75μ. μέχρι τον τερματισμό, στα 21.097μ. 

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου  και οι αθλητές θα τερματίζουν στο ίδιο σημείο δηλαδή στην  Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου .

3. ΑΛΛΑΓΕΣ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Για να είναι έγκυρη μία ομάδα σκυταλοδρομίας και να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

Οι αθλητές / αθλήτριες εκάστης ομάδας κατά τη διαδικασία των αλλαγών θα πρέπει να διανύσουν μαζί χέρι – χέρι (δηλαδή ταυτόχρονα) δέκα μέτρα πριν και δέκα μέτρα μετά τον ελαστικό τάπητα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ως σημείο ελέγχου διάνυσης της απόστασης.  

Σημεία αλλαγών 

 1. Πρώτη αλλαγή 5.274,25 μ.
 2. δεύτερη αλλαγή 10.548.5 μ.
 3. τρίτη αλλαγή 15.822,75μ.
 4. τέταρτη αλλαγή  τερματισμός 21.097μ.   

4. ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ / ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Οι πρώτοι αθλητές / αθλήτριες με το μαύρο νούμερο εκάστης ομάδας σκυταλοδρομίας, θα πρέπει να βρίσκονται 30 λεπτά πριν στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα σκυταλοδρομιών. 

Οι δεύτεροι αθλητές / αθλήτριες με το πράσινο νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 10 – 15 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της πρώτης αλλαγής.

Οι τρίτοι  αθλητές / αθλήτριες με το μπλε νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 30 – 35 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της δεύτερης αλλαγής.

Οι τέταρτοι αθλητές / αθλήτριες με το κόκκινο νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 40 – 45 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της τρίτης αλλαγής. 

Δείτε τη διαδρομή στον παρακάτω χάρτη:

Τρέξε και εσύ στην αυθεντική διαδρομή την Κυριακή 17 Απριλίου!

Παραλάβετε το Δίπλωμα Συμμετοχής σας στον 3ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

Μέγας Χορηγός

Χορηγοί

                                       

Χορηγοί Επικοινωνίας

                                    

Υποστηρικτές