Τελευταία Νέα

3ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

3ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνος

 

Ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ), τους Συλλόγους Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και υπό την Αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ, προκηρύσσει και διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 τον 3ο Αγώνα Ημιμαραθωνίου Δρόμου (21.097μ.) «3d Marathon’s Half Marathon 2016»  και παράλληλους  Αγώνες :

A) Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου - Real Road Relays (4 * 5.274,25 μ.)
B) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 3.000μ.  
Γ) Αγώνας 1000μ. Energiers για παιδιά Δημοτικού Δ, Ε ,ΣΤ.

                                 

 Κατεβάστε το αρχείο PDF εδώ

Όλοι οι δρόμοι θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

1.  Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων: Κυριακή 17 Απριλίου 2016

2.  Αφετηρία – Τερματισμός

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό  την Ιστορική Αφετηρία της Κλασσικής Διαδρομής του Μαραθωνίου .

3. Στοιχεία Αγώνων:

Α. Ημιμαραθώνιος (21,097μ)

Ώρα Εκκίνησης: 9:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Ο τρίτος Ημιμαραθώνιος του Μαραθώνα θα διεξαχθεί στην ιστορική διαδρομή, από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος μέχρι την Νέα Μάκρη με αναστροφή στα φανάρια του Ζούμπερι και κατεύθυνση προς Μαραθώνα κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Στην περιοχή του Τύμβου η διαδρομή στρίβει δεξιά ακολουθώντας το δρόμο περιμετρικά του Τύμβου και βγαίνει δεξιά στην Λεωφόρο Μαραθώνος προς Μαραθώνα όπου θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:  www.half-marathon.gr 

 

Β. Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου  (4 * 5.274,25 μ.)

Ώρα Εκκίνησης: 9:30

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ  

1. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Στη σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (απόστασης 21.097μ.), κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει  απόσταση 5.274,25  μέτρων .

Οι ομάδες δύναται να συγκροτούνται:

  • Από 4 άνδρες - αθλητές για την κατηγορία των ανδρών
  • Από 4 γυναίκες - αθλήτριες για την κατηγορία των γυναικών
  • Από άνδρες και γυναίκες αθλητές / αθλήτριες για την μικτή κατηγορία.
  • Στην μικτή κατηγορία η διάρθρωση κάθε ομάδας δύναται να συγκροτείται: από 1 άνδρα και 3 γυναίκες, από 1 γυναίκα και 3 άνδρες, από 2 άνδρες και 2 γυναίκες.  
  • Στην κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.
  • Σε κάθε ομάδα θα δοθεί bib number διαφορετικού χρωματισμού ως εξής:
  • Το μαύρο νούμερο θα φέρεται από τον πρώτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από την εκκίνηση μέχρι τα πρώτα 5.274,25   μ.
  • Το πράσινο νούμερο από το δεύτερο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 5.274,25 μ. μέχρι τα 10.548.5 μ. 
  • Το μπλε νούμερο από τον τρίτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 10.548.5 μ. μέχρι τα 15.822,75μ. 
  • Το κόκκινο νούμερο από τον τέταρτο αθλητή / αθλήτρια εκάστης ομάδας, δηλαδή αυτός / αυτή που θα διανύσει  την απόσταση από τα 15.822,75μ. μέχρι τον τερματισμό, στα 21.097μ. 

2. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου  και οι αθλητές θα τερματίζουν στο ίδιο σημείο δηλαδή στην  Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου .

3. ΑΛΛΑΓΕΣ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Για να είναι έγκυρη μία ομάδα σκυταλοδρομίας και να συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

Οι αθλητές / αθλήτριες εκάστης ομάδας κατά τη διαδικασία των αλλαγών θα πρέπει να διανύσουν μαζί χέρι – χέρι (δηλαδή ταυτόχρονα) δέκα μέτρα πριν και δέκα μέτρα μετά τον ελαστικό τάπητα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ως σημείο ελέγχου διάνυσης της απόστασης.  

Σημεία αλλαγών 

Πρώτη αλλαγή 5.274,25 μ. δεύτερη αλλαγή 10.548.5 μ. τρίτη αλλαγή 15.822,75μ. τέταρτη αλλαγή  τερματισμός 21.097μ.   

4. ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ / ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Οι πρώτοι αθλητές / αθλήτριες με το μαύρο νούμερο εκάστης ομάδας σκυταλοδρομίας, θα πρέπει να βρίσκονται 30 λεπτά πριν στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα σκυταλοδρομιών. 

Οι δεύτεροι αθλητές / αθλήτριες με το πράσινο νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 10 – 15 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της πρώτης αλλαγής.

Οι τρίτοι  αθλητές / αθλήτριες με το μπλε νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 30 – 35 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της δεύτερης αλλαγής.

Οι τέταρτοι αθλητές / αθλήτριες με το κόκκινο νούμερο εκάστης ομάδας, θα πρέπει να βρίσκονται 40 – 45 λεπτά μετά την ώρα της εκκίνησης στο χώρο της τρίτης αλλαγής. 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:   www.half-marathon.gr

Γ.  Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 3.000μ.

Ώρα Εκκίνησης: 9:30 

Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μπροστά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος. Γίνεται αναστροφή στα 1500μ με κατεύθυνση προς Μαραθώνα όπου θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου. 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:   www.half-marathon.gr

Δ. Αγώνας Δρόμου 1.000μ για παιδιά Δημοτικού Σχολείου  Δ, Ε ,ΣΤ.

Ώρα Εκκίνησης: 9:15

Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μπροστά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος με αναστροφή στα 500μ και τερματισμό στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:  www.half-marathon.gr

 

4. Δικαίωμα Συμμετοχής 

Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει  στη Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνιου   4 * 5.274,25μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. 

Στον Λαϊκό αγώνα δρόμου των 3.000μ. μπορούν να λάβουν μέρος: μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων και αλλά και δρομείς και περιπατητές .(Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.) 

5. Κατηγορίες 

Για τους συμμετέχοντες των αγώνων του Ημιμαραθωνίου θα ισχύσουν οι κάτωθι κατηγορίες σε άντρες και γυναίκες:

1. 18-29

2. 30-39

3. 40-49

4. 50-59

5. 60+ 

6. Διακρίσεις – Έπαθλα 

A) Στους συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου  θα βραβευθούν οι πρώτοι 3 άντρες και πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Β) Στους συμμετέχοντες της  Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  θα βραβευθούν οι πρώτοι 3 άντρες και πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κατάταξης 

Επίσης  θα βραβευθούν οι 3 πρώτες από τις μεικτές ομάδες  Γενικής Κατάταξης. 

Γ) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 3.000μ. θα βραβευθούν οι πρώτοι 3 άντρες και πρώτες 3 γυναίκες της Γενικής Κατάταξης 

Δ) Αγώνας Δρόμου 1.000μ για παιδιά Δημοτικού Σχολείου  Δ, Ε ,ΣΤ.  θα βραβευθούν τα πρώτα 3 αγόρια  και τα 3 πρώτα κορίτσια  της Γενικής Κατάταξης 

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα το παραλάβουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.half-marathon.gr 

7. Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Κόστος Συμμετοχής 

7.1 Δηλώσεις Συμμετοχής 

Οι δηλώσεις συμμετοχής και πληρωμές  για τον Ημιμαραθώνιο, για το  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 3.000μ. και τη Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής  1.000μ Δημοτικών Σχολείων ( Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις) θα γίνουν μέχρι την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 .

7.1 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.half-marathon.gr

β. Runner Store  (Golden Hall στο Μαρούσι)

7.2 Παροχές πακέτου συμμετοχής: 

Ημιμαραθώνιος 

Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι (προαιρετικά), αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών,  παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας). 

Αγώνες Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  4 * 5.274,25μ

Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών,  παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας). 

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 3.000μ.

Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι (προαιρετικά), αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών,  παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

Αγώνας 1.000μ Δημοτικών Σχολείων

Αριθμός συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής. (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

7.3. Αντίτιμο Συμμετοχής

 

ΔΡΟΜΟΣ

Ημιμαραθώνιος

 

Αγώνας Δρόμου 3.000μ

 

Αγώνας Δρόμου

4 * 5.274,25μ

 

Αγώνας Δρόμου 1.000μ.

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ

 

15 € με τεχνικό μπλουζάκι

10 € με  τεχνικό μπλουζάκι

 

50 (4 * 12,5 )

με  τεχνικό μπλουζάκι 

 

Δωρεάν (χωρίς μπλουζάκι)

 

10 € χωρίς  μπλουζάκι

5 € χωρίς μπλουζάκι

 

 

 

7.4 Πληρωμή Συμμετοχής 

Για να θεωρηθεί η συμμετοχή σας έγκυρη, θα πρέπει να γίνει κατάθεση του κόστους συμμετοχής στον Αρ. λογ. 149/50500307 ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ  ή 

IBAN GR8501101490000014950500307

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ν.Π.Ι.Δ., Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 196 ΤΚ19005 , ΑΦΜ 997607921, Δ.Ο.Υ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Παρακαλούμε όπως αναγράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στο έγγραφο κατάθεσης στην τράπεζα ή στο αντίστοιχο πεδίο, εφόσον η πληρωμή σας γίνεται μέσω web-banking.

8. Υγειονομική Κάλυψη 

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πρίν τον αγώνα.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

9. Σταθμοί Υποστήριξης 

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου & αγώνες Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  4 * 5.274,25μ και 3.000μ.  θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης με νερό και ισοτονικά. Στον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά, ισοτονικά και μπανάνες. 

10. Χιλιομετρικές Ενδείξεις 

Σε κάθε χλμ. της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου των 21.097μ & των αγώνων relays 4 * 5.274,25μ και 3.000μ.,  θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

11. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων 

Το χρονικό όριο τερματισμού του Ημιμαραθωνίου & αγώνες Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  4 * 5.274,25μ  είναι οι τρεις ώρες (λήξη).

12. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση & Αποτελέσματα 

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα του Ημιμαραθωνίου & αγώνων Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  4 * 5.274,25μ και 3.000μ.   καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φέρουν – φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη Γραμματεία του αγώνα η οποία θα βρίσκεται στον χώρο Εκκίνησης/Τερματισμού. 

13. Κέντρο Παραλαβής Αγωνιστικού Πακέτου 

Τόπος: Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου.

Όλοι οι συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου & αγώνες Σκυταλοδρομίας  Ημιμαραθωνίου  4 * 5.274,25μ και 3.000μ.  και των 1.000μ, οφείλουν να παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο από τη Γραμματεία του αγώνα η οποία θα βρίσκεται στον χώρο Εκκίνησης/Τερματισμού.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στο χώρο παραλαβής κατ’ελάχιστον 1:30 ώρα νωρίτερα απο την ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο. 

Δυνατότητα παραλαβής του αγωνιστικού πακέτου θα είναι διαθέσιμη και σε σημείο που θα ανακοινωθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης τρεις (3) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

      We all run the part of historic route on Sunday April 5th!

Κάντε τώρα την εγγραφή σας στον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα

                   

Διοργάνωση

                                                    

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Χορηγοί

                        

Χορηγοί Επικοινωνίας

                                

Υποστηρικτές